Ciągnie nas o tej porze do rozgrzewających smaków – zakwas z buraków pijemy więc hektolitrami, do herbaty dolewamy sok malinowy, a dzień lubimy zaczynać od rosołu. Gdy czujemy, że czai się na nas jakieś choróbsko, kupujemy shoty imbirowo-kurkumowe u naszych Wystawców albo sami przygotowujemy miksturę na odporność.
Jest świetna z ciepłą wodą, albo z czarną herbatą.
Składniki:
- 2 cytryny EKO Nova Bio
- 2 pomarańcze EKO Nova Bio
- imbir EKO kawałek 3 cm Zielony Stragan
- 3 łyżki miodu malinowego lub jabłoniowego z Pasieki Szczęśliwej Fabryka Deli
Krok po kroku:
- Obierz, wyfiletuj i pokrój drobno cytrusy.
- Imbir obierz ze skórki i pokrój w cienkie plasterki.
- Przygotuj słoik 400 ml, wkładaj do niego naprzemiennie cytrusy, imbir i miód.
- Tak przygotowaną miksturę przechowuj w lodówce.