Kremowa przyjemność dla wegan, osób na dietach eliminacyjnych, alergików, ale entuzjaści tradycyjnych słodyczy również docenią smak tych małych cudeniek. To odpowiedź dla osób tęskniących za zapamiętanymi z dzieciństwa ciastkami z kremem z ulubionych cukierni. Trudno przestać za nimi tęsknić, dziewczyny z Eclair Lab wyznają zasadę, że warto walczyć o kulinarne sentymenty, dlatego stworzyły koncept, w którym ich ulubione słodkości powstają w wersji bezmlecznej i bezglutenowej. Ptysie, eklery, ciasta z kremem czyli bezwstydnie pyszne desery, które nie tylko smakują bajecznie, ale cieszą też oko kolorami i kształtem. Ponadto zjedzenie takiego deseru nie powoduje uczucia ciężkości, jest sycący, kremowy, przyjemnie słodki i aromatyczny, ale mimo to dość lekki.
Wspólna pasja, wspólna firma
Dziewczyny z Eclair Lab pochodzą z Ukrainy, ale poznały się w Polsce i tutaj właśnie zrodził się pomysł otwarcia wegańskiej cukierni. Eclair Lab działa z sukcesami już drugi rok, na BioBazarze ich wyroby kupicie na stoisku Biosprawiedliwych w soboty. Nie próbowaliście jeszcze? Baaardzo warto!
Zapraszamy w SOBOTY.
Stoisko numer: 7