Skip to content

Tiflisi to rzemieślnicza piekarnia gruzińska, ale dostaniecie tu także całą moc niezwykłych przekąsek z rejonu Zakaukazia – między innymi faszerowane orzechami papryki, bakłażany, niezwykłej urody krążki warzywno-orzechowe, mirabelkowy sos tkemali, nietypowe gołąbki z nadzieniem z orzechów włoskich i czosnku. Chaczapuri, lawasze i chleb z tradycyjnego pieca tone to najlepszy akompaniament dla tych specjałów, ponadto świetnie idą w parze z hummusami, kiszonkami, niemięsem. Tiflisi to rodzinna firma, wiedzeni sentymentem i tęsknotą za ojczystymi smakami ojciec, matka i córka postanowili odtwarzać te smaki w Warszawie, gdzie mieszkają już od kilku lat. Chcą być wierni oryginalnym recepturom dlatego zbudowali tradycyjny piec do wypieku chleba, dlatego własnoręcznie wytwarzają ser do faszerowania wypieków i godzinami gotują sok winogronowy do przygotowania tradycyjnych słodkich czurczechela. Macie okazję poznać te niezwykłe potrawy na BioBazarze – stoisko to zaskakuje, jeśli jeszcze tego nie doświadczyliście, jest okazja od wtorku do soboty.

Otwarte: wtorek – sobota

Nr stoiska 5