BIO-PIEKARNIA „W GRZYBOWEJ ARCE”


„Hruby” w języku staropolskim oznacza „pełnoziarnisty”, a nasze chleby wypiekane są właśnie z mąki z pełnego przemiału.

Chleb z Biopiekarni „W Grzybowskiej Arce” Ewy i Petera Stratenwerthów to chleb:
– ze zbóż pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych;
– z mąki mielonej w kamiennych żarnach tuż przed wypiekiem;
– bez dodatku ulepszaczy i konserwantów;
– wypiekany w opalanym drewnem piecu z cegły szamotowej.

– chleb hruby żytni
– chleb sitkowy żytni
– chleb hruby pszenno-żytni
– chleb sitkowy pszenno-żytni
– chleb hruby pszenno-żytni owsiany
– chleb hruby pszenno-żytni słonecznikowy
– chleb orkiszowy
– bułka pszenno-żytnia
– bułka-cebularz
– ser dojrzewający krowi
– ser dojrzewający kozi
– ser kozio-krowi

Więcej o wystawcy: na fanpage

Aktualne listy wystawców dostępne u koordynatora BioBazaru pod numerem telefonu: 505 879 862.

This post is also available in: angielski

Czytaj więcej