FIGA WALDEMAR I TOMASZ MAZIEJUK

Miasto

Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA”, umiejscowione na granicy Beskidu Niskiego i Bieszczadów, prowadzi hodowlę kóz (około 300 szt) oraz przetwórstwo mleka koziego.

Mszana stado

Tereny wypasów to zarazem jedno z najczystszych przyrodniczo miejsc w Polsce, dzięki temu mleko pochodzące od kóz z gospodarstwa jest aromatyczne i pełne wartości odżywczych.

Specjalnością gospodarstwa jest wyrób ekologicznych serów metodami tradycyjnymi.

Produkty (sery wołoskie, sery farmerskie, bundz, bryndza, twarożki i inne) charakteryzują się oryginalnym, pełnym mlecznym smakiem. Aby dowiedzieć się więcej, polecamy lekturę wywiadu z Gospodarzami.

Zobaczcie relację z naszej wizyty w Gospodarstwie: Gospodarstwo ekologiczne Figa – Waldemar i Tomasz Maziejuk

Aktualne listy wystawców dostępne u koordynatora BioBazaru pod numerem telefonu: 694 441 619.

Zapisz

Zapisz

This post is also available in: angielski

Czytaj więcej