Garmaż, produkty delikatesowe jakości restauracyjnej, sałatki, kompoty
Zakład Gastronomiczny to koncept, który narodził się z połączenia wiedzy i doświadczenia kulinarnego z pasją do nauk społecznych i historycznych. Inspiracją do tworzenia dań są książki kucharskie i czasopisma z czasów PRL – okresu młodości naszych babć, umiłowania modernizmu i prostoty, lokalnych i sezonowych produktów oraz zapomnianych dziś potraw, które zadziwią niejednego eksploratora świata kulinariów. Zapraszamy na wspólną podróż sentymentalną – zabiorze Was w nią Grzegorz – szef kuchni z 14-letnim doświadczeniem w pracy w warszawskich restauracjach, hotelach i kateringach, pasjonujący się zdrowym trybem życia.
Na stoisku Zakładu Gastronomicznego spróbujecie słynną w latach 70 i 80 awanturkę, co ciekawe także w uwspółcześnionej wegańskiej wersji, chłodnik litewski, podobny do tego, który jadało się dawniej w ogródkach działkowych, są też dania restauracyjne do zabrania ze sobą policzki duszone w winie, aromatyczne pastrami, zupy, pasty i pasztety.
Zakład Gastronomiczny to delikatesy jakości restauracyjnej wytworzone z najwyższej klasy surowców, oraz rozmowy obfitujące w wiele ciekawostek historycznych 🙂
Otwarte: od środy do soboty
Stoisko nr: 25