Garmaż, produkty delikatesowe jakości restauracyjnej, sałatki, kompoty
Zakład Gastronomiczny to koncept, który narodził się z połączenia wiedzy i doświadczenia kulinarnego z pasją do nauk społecznych i historycznych. Inspiracją do tworzenia naszych dań są książki kucharskie i czasopisma z czasów PRL – okresu młodości naszych babć, umiłowania modernizmu i prostoty, lokalnych i sezonowych produktów oraz zapomnianych dziś potraw, które zadziwią niejednego eksploratora świata kulinariów. Zapraszamy na wspólną podróż sentymentalną – zabiorą Was w nią: Grzegorz, szef kuchni z 14-letnim doświadczeniem w pracy w warszawskich restauracjach, hotelach i kateringach, pasjonujący się zdrowym trybem życia, oraz Ania, kucharz z zawodu, a z wykształcenia kulturoznawczyni – jej praca doktorska dotyczyła dietetyki PRL, a pisząc ją spędziła ponad 5 lat studiując przepisy kulinarne z prasy i książek kucharskich lat 60 i 70.
Zakład Gastronomiczny to delikatesy jakości restauracyjnej wytworzone z najwyższej klasy surowców, oraz rozmowy obfitujące w wiele ciekawostek historycznych 🙂
Otwarte: od środy do soboty
Stoisko nr: 26