Skip to content

Oferta serów ekologicznych

dla twojego sklepu czy restauracji !

Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem holenderskich ekologicznych serów firmy Kaandorp w Polsce.

Sery półtwarde z mleka: krowiego, koziego i owczego w wielu opcjach smakowych to idealna oferta dla właścicieli sklepów i restauracji oraz szefów kuchni, którzy doceniają rzemieślniczą wytwórczość, w zgodzie z najwyższymi standardami ekologicznymi i z szacunkiem dla natury.

Sery Kaandorp od 13 lat cieszą się ogromnym zainteresowaniem klientów BioBazaru. Proces dojrzewania serów trwa od 3 do 12 miesięcy, czas ten znacząco wpływa na smak końcowego wyrobu.

Oferta serów ekologicznych

Poleca Michał Toczyłowski

Szef Kuchni Baken

Kucharz, food stylista, autor książek kulinarnych, kulinarny ghostwriter, producent kulinarnych treści wideo.

Michał rozpoczął swoją przygodę z gastronomią w 2011 roku. Pracował w takich restauracjach jak: Nabo, Nolita Restaurant, Sowa i Przyjaciele, Bez Tytułu. Odbył też roczny staż w Atelier Amaro.

Oferta serów ekologicznych

Sery dojrzałe

Producent: Kaandorp

Sery dojrzałe są twardsze, mają mocniejszy zapach i bogatszy smak. Najmłodsze z serów są delikatne z charakterystyczną kremową nutą. Są to sery półtwarde powstałe z ekologicznego mleka krowiego, koziego lub owczego przy użyciu podpuszczki mikrobiologicznej.

Bestsellerami na BioBazarze są: ser młody krowi, ser młody kozi i ser kozi z kozieradką. Szeroki wachlarz smaków i różny stopień dojrzałości pozwala na skomponowanie z nich ciekawej deski serów. Sery młode dają się kroić w kształtne plastry – znakomite są więc do kanapek, nadają się także do zapiekania. Mocno dojrzałe sery sprawdzą się na desce, jak również jako zwieńczenie makaronów, risotto czy składowa farszów. Sery z niebieską pleśnią i kozie wspaniale wypadają w sałatkach.

Sery twarde długo dojrzewające

Producent: Eko Farma Juchowo

Serduch, Kundel, Śpioch, Miglanc.

Proces ich dojrzewania trwa około 12 miesięcy. Sery są mocno twarde, wyraźnie skrystalizowane, świetne do łupania. Idealnie nadają się do makaronów, sosów, risotto, kaszotto i do zapiekanek makaronowych, wspaniale wypadają też na desce serów. Bardzo dobrze łączą się z konfiturami i słodkimi owocami jak figi.

Oferta serów ekologicznych
Oferta serów ekologicznych

Ser Blue’s

Producent: Eko Farma Juchowo

Jest to ser miękki z porostem pleśni Penicillium roqueforti, na zewnątrz i w środku krążka wyraźne niebieskie przerosty. Ser charakteryzuje intensywny grzybowy zapach, Blue’s z Juchowa dobry jest do pieczywa, sałatek i na deskę.

Kamamber

Producent: Eko Farma Juchowo

Wspaniały polski odpowiednich francuskiego klasyka. Jest to ser miękki z porostem pleśni Penicillium candidum. Ser ten doskonały jest w towarzystwie gruszek, fig, lubi się ze szpinakiem, rukolą i orzechami. Polecamy do sałatek, do chleba i na deskę serów.

Oferta serów ekologicznych
Oferta serów ekologicznych

Jak zamawiać?

Filip Sobczyk

Czas realizacji: Na terenie Warszawy dostawy realizowane są w środy, a odbiór osobisty możliwy w dniach działania BioBazaru (wtorek-sobota). Transport chłodniczy możliwy na terenie całej Polski, cena ustalana jest indywidualnie.

Minimum logistyczne: 1000 zł netto, darmowa dostawa. Zakup poniżej 1000 zł netto jest możliwy dostawą płatną 22 zł na terenie Warszawy.
Możliwe porcjowanie oraz opakowanie sera metodą vacuum.

Płatność: Pierwsze zamówienie przedpłata, kolejne 14 dniowy termin płatności.