Skip to content

Czas rozpalić grill!

Tekst

Agata Koton

Zdjęcia

Archiwum BioBazaru

Przed nami kolejna niedziela handlowa, będziecie mogli więc na BioBazarze zrobić zaopatrzenie na nadchodzącą Majówkę. Po weekendzie jesteśmy otwarci jeszcze we wtorek i w środę. Potem jedziemy w przyrodę, by wrócić do Was 6 maja! 

Kilka doniesień z hali odnośnie do najbliższej handlowej niedzieli.

Świeże mięso, burgery i kiełbasy EKO  idealne na ruszt dostaniecie w niedzielę na stoiskach Tradycji Smaku, Manufaktury Steków i Zakładu Mięsnego Wasąg.

Ketchupy, musztardy, sosy BBQ dostępne są w Fabryce Deli, Bals’Amore, Fabryka WEGE. 

Sery też są pyszne pieczone nad ogniem – spróbujcie greckiego halloumi, szwajcarskiego raclette i włoskiego caciocavallo – do dostania w Madame Ricotta, Olivea i Fabryce Deli.

Pogoda sprzyja, będzie więc okazja do posiadówek na świeżym powietrzu – dobrze schłodzone bąbelki znakomicie wpiszą się w ten klimat – kombucha w wielu smakach dostępna jest u Buenaty i w Fabryce Deli.

Jeśli planujecie ognisko – warto wrzucić w popiół zeszłoroczne ziemniaki – lada chwila nie będzie już na to szansy, bo młode ziemniaki zupełnie się do tego nie nadają. 

A skoro pyrki w popiele to i dobre masło być musi albo gzik z wiejskiego ekologicznego twarogu.

W najbliższą niedzielę otwarte będą następujące stoiska:

Arkadia

Bals’Amore

Buenata

Czarny Czosnek

Fabryka Deli

Fabryka WEGE

Gusto Italiano

JAVA CAFE

Ekologiczne Gospodarstwo Powielin

Madame Ricotta

Napełnialnia

Olivea

Symbioza

The Bakery

Tradycja Smaku

Vege Kiosk

Zakład Mięsny Wasąg

Żywe Kultury

Żarcie Mamuśki