Przed nami kolejna niedziela handlowa, będziecie mogli więc na BioBazarze zrobić zaopatrzenie na nadchodzącą Majówkę. Po weekendzie jesteśmy otwarci jeszcze we wtorek i w środę. Potem jedziemy w przyrodę, by wrócić do Was 6 maja!
Kilka doniesień z hali odnośnie do najbliższej handlowej niedzieli.
Świeże mięso, burgery i kiełbasy EKO idealne na ruszt dostaniecie w niedzielę na stoiskach Tradycji Smaku, Manufaktury Steków i Zakładu Mięsnego Wasąg.
Ketchupy, musztardy, sosy BBQ dostępne są w Fabryce Deli, Bals’Amore, Fabryka WEGE.
Sery też są pyszne pieczone nad ogniem – spróbujcie greckiego halloumi, szwajcarskiego raclette i włoskiego caciocavallo – do dostania w Madame Ricotta, Olivea i Fabryce Deli.
Pogoda sprzyja, będzie więc okazja do posiadówek na świeżym powietrzu – dobrze schłodzone bąbelki znakomicie wpiszą się w ten klimat – kombucha w wielu smakach dostępna jest u Buenaty i w Fabryce Deli.
Jeśli planujecie ognisko – warto wrzucić w popiół zeszłoroczne ziemniaki – lada chwila nie będzie już na to szansy, bo młode ziemniaki zupełnie się do tego nie nadają.
A skoro pyrki w popiele to i dobre masło być musi albo gzik z wiejskiego ekologicznego twarogu.
W najbliższą niedzielę otwarte będą następujące stoiska:
Arkadia
Bals’Amore
Buenata
Czarny Czosnek
Fabryka Deli
Fabryka WEGE
Gusto Italiano
JAVA CAFE
Ekologiczne Gospodarstwo Powielin
Madame Ricotta
Napełnialnia
Olivea
Symbioza
The Bakery
Tradycja Smaku
Vege Kiosk
Zakład Mięsny Wasąg
Żywe Kultury
Żarcie Mamuśki
