Skip to content

Comber z jelenia

Nazwa stoiska:

Dziki Kaczor

Numer stoiska:

11

Zapraszamy w dniach:

wtorek – sobota

Comber z jelenia to delikatne i szlachetne mięso, takie, które nie wymaga długiej obróbki cieplnej ani marynowania. W smaku jeleń zbliżony jest do wołowiny. Dziczyzna z Dzikiego Kaczora pochodzi wyłącznie z polskich lasów. Na stoisku Dzikiego Kaczora dostaniecie comber oczyszczony, gotowy do przyrządzenia. Dziki Kaczor poleca go szczególnie do  szybkiego smażenia np. w formie kotlecików, czy azjatyckiego stir fry, przygotowane na mocnym ogniu mięso można też upchnąć w bułce z grillowanymi warzywami, sosami i zielonymi liśćmi. Z combra jelenia wychodzi świetne carpaccio i tatar – pamiętajmy jednak by mięso siekać, nie mielić.

Posmakuj razem z nami!