Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.

Pieczony łosoś ekologiczny z porami
To jest bezsprzecznie mój ulubiony sposób na rybę. Danie jest eleganckie i wiele się w nim dzieje, ponadto można je przygotowywać przez okrągły rok. Najlepiej zestawić je z puree ziemniaczanym, […]

Drugie Urodziny Fabryki Norblina
Już od dwóch lat Fabryka Norblina żyje nowym życiem – na terenie dawnego kompleksu fabrycznego pięknie zrewitalizowane postindustrialne wnętrza gromadzą miesięcznie blisko dwa miliony osób. Kusi różnorodność oferty, na którą […]

Gorzki smak nam sprzyja
Pan Maciej apeluje – nie uciekajmy od goryczy! Korzystając z pełni sezonu porozmawialiśmy z Panem Maciejem Jabłońskim o sałatach uprawianych w Ekologicznym Gospodarstwie Bukiet Smaków. Stoisko Państwa Jabłońskich na BioBazarze […]

Zamknięcie fragmentu ul. Łuckiej 8-10 września
W ten weekend z uwagi na remont nawierzchni, dojazd do ul. Łuckiej będzie możliwy od strony ul. Prostej przez kompleks Fabryki Norblina, prosimy stosować się do wskazówek ochrony obiektu. Dojazd […]

Portugalska sałatka z bacalhau
Potężne fale oceanu po długiej podróży dosięgają lądu i przynoszą ożywczą bryzę siedzącym w plażowych barach biesiadnikom. W kieliszkach musują bąbelki, na kolorowych stołach porozstawiane są rybne przekąski i pieczywo.Widzicie […]

Jak kupować ryby?
Kupując ryby zwracaj uwagę na ich wygląd, zapach i strukturę. Świeżość ryby ocenisz po zapachu – ryby mają specyficzny, niektóre gatunki nawet bardzo intensywny; natomiast nie może to być zapach […]

Grillowana eko dorada
Rybę na czas pieczenia można obłożyć ulubionymi ziołami i cytryną, ale nie trzeba. We Francji doradę często robi się saute, opiekając ją na grillu, w piekarniku lub na rozgrzanej płycie plancha. […]

Rybny Ebook BioBazaru
Wiesz po czym poznać świeżą rybę?Wiesz na co zwracać uwagę robiąc rybne zakupy? W naszym ebooku wyjaśniamy czym jest zrównoważone rybołówstwo, czym charakteryzują się ekologiczne hodowle ryb, a czym hodowle ASC. […]