Aktualności
Na BioBazarze dzieje się bardzo dużo. Przeczytajcie artykuły i dowiedzcie się co u nas.
![BKS01409-3 BKS01409-3](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2024/06/BKS01409-3.jpg)
Krewetki z grilla z sosem mango
Te duże krewetki poławiane są u wybrzeży Argentyny. To wąsate piękności – soczyste, słodkawe, wprost stworzone by jeść je w blasku słońca, koniecznie palcami! Sos mango z Bals’Amore to połączenie moszczu […]
![Dzien-Sera-Norblin-2024-46 Dzien-Sera-Norblin-2024-46](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2024/06/Dzien-Sera-Norblin-2024-46-scaled.jpg)
Dzień Sera – relacja
W minioną sobotę ser odmienialiśmy przez przypadki. Dziękujemy, że byliście z nami by dzielić nasz zachwyt! Ogromne podziękowanie także dla naszych wystawców i współpracujących z nami serowarów – jesteście wspaniali, […]
![BKS01294 BKS01294](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2024/06/BKS01294.jpg)
Grillowany stek z antrykotu
Steki smażymy na mocnym żarze z obu stron, powinny się mocno skarmelizować. Po tym czasie muszą dojść na obrzeżach rusztu, tam gdzie żar nie jest już tak mocny. Na biobazarowym stoisku […]
![BKS01125 BKS01125](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2024/06/BKS01125.jpg)
Ciasto z hyćką a’la ponczowe
Znacie być może popularne w ostatnich latach bliskowschodnie ciasta migdałowe polane dużą ilością syropu cytrusowego. Dla mnie to taka bardziej egzotyczna wersja oldschoolowego ciastka ponczowego – lubię, doceniam i podaję […]
![BKS01230 BKS01230](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2024/06/BKS01230.jpg)
Portobello faszerowane fetą i ziołami
Grzyby z grilla to wdzięczny temat. Wspaniale absorbują smaki wszelkich marynat. Na BioBazarze mamy dostęp do genialnych, jędrnych i super świeżych grzybów ekologicznych, które wzrastały na bogatym podłożu. Szerokie kapelusze ekologicznych […]
![BKS01325 BKS01325](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2024/06/BKS01325.jpg)
Chłodnik na owczym kefirze
Nabiał owczy to produkt sezonowy. Na początku roku mleko stanowi pokarm wyłącznie dla młodych owieczek, gdy maluchy rosną, z tygodnia na tydzień mleka jest coraz więcej i możliwe jest wytwarzanie […]
![BB-dzien-sera-2024-kolaz BB-dzien-sera-2024-kolaz](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2024/06/BB-dzien-sera-2024-kolaz.jpg)
Dzień Sera na BioBazarze
15 czerwca jemy ser i nie liczymy kalorii! Już niebawem kolejny raz będzie okazja by spotkać się przy serze. Doborowe serowe towarzystwo zapewnią nasi stali Wystawcy, oraz współpracujący z nami […]
![BKS01163 BKS01163](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2024/05/BKS01163.jpg)
Seler glazurowany
Seler to wspaniałe choć niepozorne warzywo! Aromatyczne, piękne i pożywne. Aż żal bierze, że jest zwykle niedocenianą składową wywaru, podczas gdy wart jest grać pierwsze skrzypce. Steki z selera to […]