Ale Tarta to działające od 10 lat bistro na warszawskim Wilanowie, które swymi wyrobami oczarowało już pokaźną liczbę mieszkańców Warszawy. Od teraz ten smakowity koncept wkracza do samego serca stolicy, na nasz BioBazar w Fabryce Norblina, by rozkochać w sobie jeszcze więcej osób. Rozkochiwanie przebiega skutecznie, o tym możemy zapewnić, nas Ale Tarta zaintrygowała i zachwyciła od pierwszego spojrzenia i kęsa. Przekonajcie się o tym jak pyszna już w najbliższą sobotę na stoisku nr 19.
Dlaczego tarty to niezwykłe?
Inspirowane przywiezionymi z podróży francuskimi i belgijskimi smakami – są cudownie zróżnicowane, to niebanalne, nieoczywiste połączenia składników, które tworzą harmonijną całość. Eleganckie i przepiękne, takie do delektowania się. Tartę je się powoli, w skupieniu, czekając czym zaskoczy kolejny kęs. Specjalnie dla klientów BioBazaru wypieki powstawać będą na ekologicznej mące i jajach EKO. Tarty będzie można kupić w całości lub w kawałkach, będą też serwowane na ciepło.
Będzie można też je zamawiać na BioBazarze z odbiorem za tydzień lub z dostawą pod wskazany adres – pytajcie o szczegóły na stoisku.
Naturalna słodycz dyni, gruszek, buraków i orzechów zestawiona ze słonymi aromatycznymi serami takimi jak Gruyère, Parmigiano Reggiano daje efekt nie do zapomnienia.
Pośród czarujących propozycji między innymi:
- aromatyczny Gruyère w połączeniu z porem;
- podgrzybki, ser długodojrzewający i słodkie karmelizowane szalotki;
- łosoś i crème fraîche;
- jesienna dynia, szałwia i Parmigiano Reggiano
To są pięknie zaprojektowane smaki, które na dodatek idealnie pasują do klimatu jesieni. Wraz z upływem sezonów możecie liczyć na kolejne odsłony tych bajecznych wypieków. Ale Tarta lubi zaskakiwać!
Jak jeść tarty?
Możesz zjeść je na miejscu, na BioBazarze. Wybierz swój ulubiony kawałek, albo dwa, albo więcej, poproś o ich odgrzanie, usiądź wygodnie przy naszym stole albo w przestrzeni bistro i delektuj się każdym kęsem.
Jeśli kupujesz porcję tarty do domu i chcesz ją zjeść tego samego dnia, nie wkładaj jej do lodówki, podgrzej ją w piekarniku, wystarczy 1 min w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Chyba, że jeść będziesz tartę w dniu kolejnym, po przechowywaniu w lodówce, wówczas potrzebnych będzie 3-4 minut.
Tarta taka jest genialnym pomysłem na imprezę. Jeśli spodziewasz się gości, to znakomite rozwiązanie. Tarta wygląda pięknie na stole, wyłóż ją na etażerkę lub na okrągłą deskę i ustaw na środku stołu. Możesz być pewien/pewna, że wzbudzi zachwyt. Zasady odgrzewania takie jak powyżej.
Dajcie się zaczarować tymi smakami, jak my!