BioBazar
w Fabryce Norblina
Hala targowa
BioBazar w Fabryce Norblina powstał w 2010 r. jako pierwszy ekologiczny targ w Polsce. W swych początkach funkcjonował w starych murach byłej Fabryki Norblina przy ul. Żelaznej. Gdy w 2017 r. rozpoczęły się prace rewitalizacyjne obiektu, targ przeniósł swą siedzibę na Mokotów po to, by we wrześniu 2021 r. wrócić do miejsca, w którym się narodził.
Dziś BioBazar otwarty jest aż pięć dni w tygodniu, a tworzy go niemal 60 wystawców. Stoiska mieszczą się w przepięknej, odnowionej hali. Ceglane mury i industrialny klimat wnętrza sprawiają, że zakupy w tym miejscu to doświadczenie niezwykłe, nieprzeciętne są także produkty tu dostępne – większość z certyfikatem EKO.
Na terenie Fabryki Norblina funkcjonuje wielopoziomowy parking podziemny, w tym także pierwszy w Polsce zautomatyzowany parking rowerowy.
Nasze wartości
BioBazar to najlepsze produkty ekologiczne, które stanowią minimum 80% całego asortymentu. Znajdziesz tu także ryby poławiane z naturalnych stanowisk, dziczyznę, dzikie zioła, owoce i grzyby leśne, zatem dobra, które z zasady nie podlegają certyfikacji. Część z naszych wystawców jest w konwersji, która poprzedza uzyskanie certyfikatu. Wizyta na BioBazarze to nigdy nie są zwykłe zakupy – to doświadczenie, to dobra energia i wspaniała, zintegrowana, otwarta społeczność.
Co dobrego kupisz?
Kupisz tu najuczciwszy nabiał od zwierząt karmionych naturalnie, jajka od kur żyjących w niedużych stadach, najlepsze ekologiczne mięso: drób, jagnięcinę, wołowinę, cielęcinę i wieprzowinę, świeże pieczywo, w tym chleb ekologiczny dla osób na diecie niskowęglowodanowej, czy bezglutenowej. Znajdziesz u nas kasze, nasiona, orzechy, przepyszne sezonowe warzywa i owoce, esencjonalne oliwy oraz dania gotowe.
Nasi wystawcy
Nasi Wystawcy to pasjonaci, gawędziarze i eksperci w swej dziedzinie. Chętnie służą radą, pomogą Ci wybrać najlepsze ziemniaki do pieczenia czy na placki, albo idealne jabłka na szarlotkę, możesz też liczyć na sympatyczną anegdotkę z życia gospodarstwa, jest tu z nimi ciekawie – co tu kryć!
La Petite France
Francuzi to niekwestionowani mistrzowie sera. Ser we Francji ma wiele twarzy – ponad 500 na pewno, ma też wiele kształtów, różną konsystencję, różny stopień dojrzałości, a każdy czaruje innym smakiem. Fragment tego bogactwa ma dla Was Agnieszka z La Petite France – na jej stoisku znajdziecie nie tylko francuskie klasyki, ale także mniej rozpoznawalne w naszym kraju gatunki jak uwodzicielski Cremeux de Bourgogne, Saint Marcellin i kremowy Brillat Savarin – to zdecydowanie są sery do celebrowania. W naszym kraju zwykliśmy jadać sery głównie w kontekście śniadaniowym, jedynie twaróg wpisał się na stałe w menu obiadowe i deserowe. Francuzi poza tym, […]