Skip to content

Oferta serów ekologicznych dla twojego sklepu czy restauracji !

Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem holenderskich ekologicznych serów firmy Kaandorp w Polsce. Sery półtwarde z mleka: krowiego, koziego i owczego w wielu opcjach smakowych to idealna oferta dla właścicieli sklepów i restauracji oraz szefów kuchni, którzy doceniają rzemieślniczą wytwórczość, w zgodzie z najwyższymi standardami ekologicznymi i z szacunkiem dla natury.

Sery Kaandorp od 13 lat cieszą się ogromnym zainteresowaniem klientów BioBazaru. Proces dojrzewania serów trwa od 3 do 12 miesięcy, czas ten znacząco wpływa na smak końcowego wyrobu.

Kaandorp1
DSC04937-3

Szef Kuchni BakenMichał Toczyłowski poleca !

DSC04937-3

Sery dojrzałe

Sery dojrzałe są twardsze, mają mocniejszy zapach i bogatszy smak. Najmłodsze z serów są delikatne z charakterystyczną kremową nutą. Są to sery półtwarde powstałe z ekologicznego mleka krowiego, koziego lub owczego przy użyciu podpuszczki mikrobiologicznej.
Bestsellerami na BioBazarze są: ser młody krowi, ser młody kozi i ser kozi z kozieradką. 
Szeroki wachlarz smaków i różny stopień dojrzałości pozwala na skomponowanie z nich ciekawej deski serów. Sery młode dają się kroić w kształtne plastry – znakomite są więc do kanapek, nadają się także do zapiekania. Mocno dojrzałe sery sprawdzą się na desce, jak również jako zwieńczenie makaronów, risotto czy składowa farszów. Sery z niebieską pleśnią i kozie wspaniale wypadają w sałatkach.

Kaandorp1

Sery ekologiczne z Eko Farmy Juchowo – światowa jakość, polska produkcja

BB fotka ser

Sery twarde długo dojrzewające: Serduch, Kundel, Śpioch, Miglanc

Proces dojrzewania trwa około 12 miesięcy. Sery są mocno twarde, wyraźnie skrystalizowane, świetne do łupania. Idealnie nadają się do makaronów, sosów, risotto, kaszotto i do zapiekanek makaronowych, wspaniale wypadają też na desce serów. Bardzo dobrze łączą się z konfiturami i słodkimi owocami jak figi.

BB fotka ser

Sery pleśniowe

sery na deser

Ser Blue’s z Juchowa

Jest to ser miękki z porostem pleśni Penicillium roqueforti, na zewnątrz i w środku krążka wyraźne niebieskie przerosty. Ser charakteryzuje intensywny grzybowy zapach, Blue’s z Juchowa dobry jest do pieczywa, sałatek i na deskę. 

sery na deser
biobazar00426
biobazar00426

Kamamber z Juchowa

Wspaniały polski odpowiednich francuskiego klasyka. Jest to ser miękki z porostem pleśni Penicillium candidum. Ser ten doskonały jest w towarzystwie gruszek, fig, lubi się ze szpinakiem, rukolą i orzechami. Polecamy do sałatek, do chleba i na deskę serów.

IMG_8214

Jak zamawiać?

Filip Sobczyk

Czas realizacji: Na terenie Warszawy dostawy realizowane są w środy, a odbiór osobisty możliwy w dniach działania BioBazaru (wtorek-sobota). Transport chłodniczy możliwy na terenie całej Polski, cena ustalana jest indywidualnie.

Minimum logistyczne: 1000 zł netto, darmowa dostawa. Zakup poniżej 1000 zł netto jest możliwy dostawą płatną 22 zł na terenie Warszawy.
Możliwe porcjowanie oraz opakowanie sera metodą vacuum.

Płatność: Pierwsze zamówienie przedpłata, kolejne 14 dniowy termin płatności.

IMG_8214