Minute Steak Corner to miejsce, w którym zjesz niezwykłe minutowe steki z polskiego i zagranicznego mięsa przygotowane przez najlepszych specjalistów od wołowiny w kraju. Smak, za którym szybko się tęskni, niespotykane cięcia, ogromna wiedza i szacunek dla produktu – to wysuwa się na pierwszy plan. Bezpośrednie sąsiedztwo przestrzeni targowej nadaje miejscu dodatkowego kolorytu.
Za sterami restauracji stoi Paweł Suwała – uznany szef kuchni, autor książek, entuzjasta wołowych smaków.
Kuchnia Minute Steak Corner to połączenie pasji do steków wołowych z kuchnią comfort food, która ma korzenie w domowej kuchni z klasyką kuchni francuskiej. Wiele uwagi przykłada się tutaj do jakości produktów.
Takie klasyki jak steak onglet z sosem z szalotek, czy flat iron z sosem pieprzowym lub bavette z sosem ze szpikiem będą podawane z warzywnymi dodatkami w ciągu paru minut. Możecie liczyć także na przepyszną sztukę mięsa w rosole czy włoską bollito misto. Dla koneserów w karcie zawsze dostępne są steki wołowe selekcjonowane z najlepszych polskich i zagranicznych hodowli. Schabowego też nie zabraknie!
Tak samo poważnie jak do mięsa zespół Minute Steak Corner podchodzi do warzyw sezonowych i lekkich dań wege. Pojawią się zatem sałatki, makarony, proste przekąski, ryby i inne mięsa w zależności od sezonu, tak aby można było się dzielić lub wybrać sobie coś na wynos. Karta z założenia będzie sezonowa, różnorodna i zmienna.
Minute Steak Corner to miejsce gdzie atmosfera i relacje między ludźmi liczą się najbardziej, a jedzenie zbliża.