Już 5 listopada wyczekiwana premiera bistro w naszej BioBazarowej przestrzeni. Minute Steak Corner będzie miejscem, w którym zjesz niezwykłe minute steki z polskiego i zagranicznego mięsa przygotowane przez najlepszych specjalistów od wołowiny w kraju. Miejsce będzie miało unikalny charakter francuskiego bistro, a bezpośrednie sąsiedztwo przestrzeni targowej nada mu dodatkowego kolorytu.
Poniżej kilka słów od szefa kuchni, Pawła Suwały nagradzanego kucharza, entuzjasty wołowych smaków i autora książek. Niech będą najlepszą zapowiedzią i przedsmakiem tego co czeka nas niebawem.
Jakie będzie to nowe miejsce?
Bistro Minute Steak Corner będzie otwartą przestrzenią w zabytkowych budynkach Fabryki Norblina, dla miłośników dobrego jedzenia ze swobodną atmosferą, gdzie goście są integralną częścią naszego konceptu. Chcemy ożywić przestrzeń wokół BioBazaru tworząc klimat francuskiego bistro na zatłoczonym placu targowym, gdzie można umówić się na pyszny lunch lub kolację albo po prostu na kawę i lampkę wina w trakcie zakupów.
Co dobrego zjemy?
Kuchnia Minute Steak Corner to połączenie pasji do steków wołowych z kuchnią comfort food, która u nas ma korzenie w domowej kuchni naszych mam i babć oraz klasyki kuchni francuskiej. Przykładamy wiele uwagi do jakości naszych produktów, angażujemy naszą wiedzę i doświadczenie z wołowiną, aby zaoferować naszym Gościom dania przygotowywane tradycyjnymi metodami a la minute dla zapewnienia najlepszych wrażeń smakowych.
Takie klasyki jak steak onglet z sosem z szalotek, czy flat iron z sosem pieprzowym lub bavette z sosem ze szpikiem będą podawane z warzywnymi dodatkami w przeciągu paru minut. Chcemy też przypomnieć o przepysznej sztuce wołowej w rosole czy włoskiej bollito misto. Dla koneserów zaproponujemy steki wołowe selekcjonowane z najlepszych polskich i zagranicznych hodowli. Schabowego też nie zabraknie.
A dla wegetarian coś się znajdzie?
Tak samo poważnie jak do mięsa podchodzimy do warzyw sezonowych i lekkich dań wege. Pojawią się sałatki, makarony, proste przekąski, ryby i inne mięsa w zależności od sezonu, tak aby można było się dzielić lub wybrać sobie coś na wynos. Nasza karta będzie sezonowa, różnorodna i zmienna.
Podsumowując, w Minute Steak Corner chcemy naszym Gościom dać to co lubimy najbardziej. Jedzenie, które sami chcielibyśmy jeść i które wiemy jak zrobić żeby było najlepsze. Minute Steak Corner to miejsce gdzie atmosfera i relacje między ludźmi liczą się najbardziej, a jedzenie zbliża.
Bardzo czekaliśmy ten debiut na BioBazarze!
My już mamy apetyt na to miejsce!
Spotkajmy się już 5 listopada w Minute Steak Corner przy steku lub ciekawej opcji bezmięsnej.