Skip to content

Zakwasownia

Zakwasy, kiszonki, kimchi czyli pochwała naturalnego fermentu!

Zakwasownia to dziś dobrze rozpoznawalna marka z Wrocławia. Jej założyciele Magda i Mikołaj zasłynęli z produkcji ekologicznych zakwasów, od lat rozsławiają zbawienne właściwości kiszonek, ich oferta stale rośnie, a Polacy dzięki nim coraz chętniej piją zakwasy na co dzień. Produkty naturalnej fermentacji stymulują trawienie i poprawiają odporność, kiszone warzywa, naturalne octy, kimchi warto więc włączyć na stałe do menu. Produkty Zakwasowni nie tylko są ekologiczne, zdrowe i smaczne, ale również mają przepiękną oprawę. Butelka Zakwasu czy kombuchy spokojnie nada się na prezent, w miejsce wina chociażby. Poza kiszonkami na stoisku kupicie mnóstwo wegańskich dań gotowych – zup, potrawek, surówek, sosów i sałatek. Mają też wspaniałą linię Dla Bąbelków, oferującą zakwasy, dania i soki dedykowane najmłodszym. No i roślinne desery, od których trudno oderwać wzrok. Wszystko pyszne i certyfikowane. Na zdrowie!

Zapraszamy od WTORKU do SOBOTY.

Nr certyfikatu: PL-EKO-06-005745/21/03

Nr stoiska 16