Bianca to apulijskie receptury i świeże ekologiczne mleko z Mazowsza – o tym jak smakowity to mariaż przekonało się już wielu. W nas Bianca ma swych wiernych wyznawców. Mozzarella, burrata, straciatella przyjeżdżają na BioBazar tuż po tym jak powstały, a powstają niedaleko, pod Warszawą. Straciatella to kawałeczki mozzarelli zanurzone w tłustej śmietance. Możecie ją kupić w opcji klasycznej lub truflowej, albo zamkniętą w innym serze, jest bowiem straciatella sercem włoskiej burraty. Każda z opcji nada się na tę kanapkę. Dzieła dopełni mortadela z Bolonii i posiekane pistacje.
Z podanej ilości składników zrobisz po dwie kanapki dla czterech osób. Ta propozycja świetnie się sprawdza na kolację albo na imprezę w większym gronie.
Składniki:
- 1 słoik straciatelli Fabryka Deli
- chleb wiejski The Bakery
- 8 plastrów mortadeli Gusto Italiano
- garść pistacji Olivea
- rukola eko Bukiet Smaków
Krok po kroku:
- Ukrój 4 kromki chleba, opiecz je w tosterze lub na patelni, podziel każdą na pół.
- Na każdej części połóż łyżkę straciatelli i plaster mortadeli.
- Grzanki posyp z wierzchu posiekanymi pistacjami i rukolą.