Skip to content

Firma MyEcolife istniała zanim narodził się BioBazar, to ona była przyczynkiem do jego powstania, zaczęło się od dostarczania produktów ekologicznych, w czasach, gdy ich dostępność na rodzimym rynku była znikoma. Dziś stoisko MyEcolife na BioBazarze funkcjonuje pod nazwą FABRYKA Deli a jego oferta z tygodnia na tydzień poszerza się o nowe ciekawe produkty. Trzon oferty to wyroby ze znakiem zielonego listka, znajdziecie tu jednak także znakomite produkty z małych manufaktur i gospodarstw, które wytwarzane są w sposób rzemieślniczy, ale certyfikatu eko nie posiadają. Od lat hitem sprzedażowym są organiczne sery z Holandii, głównym partnerem jest tu firma Kaandorp, dostarczająca sery twarde z mleka krowiego, jersejowego, koziego i owczego. Jest w czym wybierać – na smak wpływa nie tylko rodzaj użytego mleka, ale też dodatków, jak również czas dojrzewania gomółek. Co ciekawe, wszystkie sery holenderskie dostępne na stoisku wykonane są przy użyciu podpuszczki mikrobiologicznej – dzięki temu wegetarianie mogą się cieszyć ich smakiem. MyEcolife jest wyłącznym dystrybutorem tych serów w Polsce. Nieustającym bestsellerem są w FABRYCE Deli jajka z Gochówki na Lubelszczyźnie, młoda Gouda i młody ser kozi. Co tydzień przyjeżdżają na stoisko świeżutkie sery z Koziej Krainy i Bianca Mozzarella. Na stoisku spotkacie Filipa, który swoją charyzmą mógłby obdzielić pół świata – Filip nie tylko znakomicie doradzi, w pakiecie z zakupami macie od niego uśmiech i dobrą energię.

Świetnym dodatkiem do serów jest kombucha. Laurent de Bremaeker tworzy kombuchę zainspirowaną różnymi regionami na świecie. Smaki są urzekające i doskonale zbalansowane, to smaczny i zdrowy napój codzienny, a także znakomita alternatywa dla wina.

Na stoisku numer 42 dostaniecie też świetny miód jabłoniowy z Pasieki Szczęśliwej na Lubelszczyźnie. To rzadki rarytas, próbowaliście? Namawiamy, a szczególnie zachęcamy, by połączyć ten miód ze świeżym jasnym pieczywem i kozim serem, bo to jest bajka proszę Państwa!

Co środę trafia na stoisko świeże pesto z Pracowni Utarte – dziewczyny specjalizują się w pesto klastycznym bazyliowym, ale także zaskakują smakami sezonowymi – spróbujecie więc, w zależności od miesiąca, pesto z czosnku niedźwiedziego, rukoli, pietruszki czy młodego szpinaku.

Pesto, sery i miód lubią towarzystwo dobrego chleba – ten też tu znajdziecie! Od wtorku do czwartku dostępne jest pieczywo z Piekarni Bułka z Chlebem, a w piątek przyjeżdżają świeżutkie bajgle od Zbożnej.

Otwarte: wtorek – sobota

Stoisko nr 42