Skip to content

Kiełbasa z kija

Tekst

Agata Koton

Zdjęcia

Aga Sochal

Propozycja z cyklu  “wspomnienie z dzieciństwa”. Dziś odwołując się do sentymentów nadziałam kiełbasę na patyk.

Przepisu tu w zasadzie nie ma, jest za to doskonały produkt – prawdziwa wiejska kiełbasa, nienastrzykiwana wodą, bez zbędnych dodatków. Kiełbasa pełna smaku i aromatu, taka która zrobiona na ogniu pięknie się zarumieni, a wewnątrz pozostanie soczysta. Poza kiełbasą potrzebny jest długi, zaostrzony na końcu kij i ognisko. Klasyczna kiełbasa wieprzowa występuje na naszym targu w wielu odsłonach, mamy też na naszym targu świetną kiełbasę z dziczyzny od Dzikiego Kaczora, która oczarowała już niejednego entuzjastę grillowych smaków.

Najlepsze kiełbasy z BioBazaru na grilla: