Ale Tarta to działające od 10 lat bistro na warszawskim Wilanowie, które swymi wyrobami oczarowało już pokaźną liczbę mieszkańców Warszawy. Zawładnęła także sercem stolicy otwierając stoisko na BioBazarze. A rzecz to o tartach – tartach genialnych, pełnych sezonowych dodatków, inspirowanych Francją, Belgią i naszymi rodzimymi smakami!
Wypieki Ale Tarty są cudownie zróżnicowane, to niebanalne, nieoczywiste połączenia składników, które tworzą harmonijną całość. Eleganckie i przepiękne, takie do delektowania się. Tartę je się powoli, w skupieniu, czekając czym zaskoczy kolejny kęs. Specjalnie dla klientów BioBazaru wypieki powstają na ekologicznej mące i jajach EKO.
Naturalna słodycz dyni, gruszek, buraków i orzechów zestawiona ze słonymi aromatycznymi serami takimi jak Gruyère, Parmigiano Reggiano daje efekt nie do zapomnienia.
Pośród czarujących propozycji między innymi:
- aromatyczny Gruyère w połączeniu z porem;
- podgrzybki, ser długodojrzewający i słodkie karmelizowane szalotki;
- łosoś i crème fraîche;
- jesienna dynia, szałwia i Parmigiano Reggiano
Możesz zjeść je na miejscu, na BioBazarze. Wybierz swój ulubiony kawałek, albo dwa, albo więcej, poproś o ich odgrzanie, usiądź wygodnie przy naszym stole albo w przestrzeni bistro i delektuj się każdym kęsem.
Jeśli kupujesz porcję tarty do domu i chcesz ją zjeść tego samego dnia, nie wkładaj jej do lodówki, podgrzej ją w piekarniku, wystarczy 1 min w rozgrzanym do 160 stopni. Chyba, że jeść będziesz tartę w dniu kolejnym, po przechowywaniu w lodówce, wówczas potrzebnych będzie 3-4 minut.
Tarta taka jest genialnym pomysłem na imprezę. Jeśli spodziewasz się gości, to znakomite rozwiązanie. Tarta wygląda pięknie na stole, wyłóż ją na etażerkę lub na okrągłą deskę i ustaw na środku stołu. Możesz być pewien/pewna, że wzbudzi zachwyt. Zasady odgrzewania takie jak powyżej.
Daj się zaczarować tymi smakami, jak my!