Ale Tarta to działające od 10 lat bistro na warszawskim Wilanowie, które swymi wyrobami oczarowało już pokaźną liczbę mieszkańców Warszawy. Zawładnęła także sercem stolicy pojawiając się na BioBazarze. Tarty dostępne są w ofercie stoiska Żarcie Mamuśki. A rzecz to o tartach – tartach genialnych, pełnych sezonowych dodatków, inspirowanych Francją, Belgią i naszymi rodzimymi smakami!
Wypieki Ale Tarty są cudownie zróżnicowane, to niebanalne, nieoczywiste połączenia składników, które tworzą harmonijną całość. Eleganckie i przepiękne, takie do delektowania się. Tartę je się powoli, w skupieniu, czekając czym zaskoczy kolejny kęs.
Naturalna słodycz dyni, gruszek, buraków i orzechów zestawiona ze słonymi aromatycznymi serami takimi jak Gruyère, Parmigiano Reggiano daje efekt nie do zapomnienia.
Pośród czarujących propozycji między innymi:
- aromatyczny Gruyère w połączeniu z porem;
- podgrzybki, ser długodojrzewający i słodkie karmelizowane szalotki;
- łosoś i crème fraîche;
- jesienna dynia, szałwia i Parmigiano Reggiano
Możesz zjeść je na miejscu, na BioBazarze. Wybierz swój ulubiony kawałek, albo dwa, albo więcej, poproś o ich odgrzanie, usiądź wygodnie przy naszym stole albo w przestrzeni bistro i delektuj się każdym kęsem.
Jeśli kupujesz porcję tarty do domu i chcesz ją zjeść tego samego dnia, nie wkładaj jej do lodówki, podgrzej ją w piekarniku, wystarczy 1 min w rozgrzanym do 160 stopni. Chyba, że jeść będziesz tartę w dniu kolejnym, po przechowywaniu w lodówce, wówczas potrzebnych będzie 3-4 minut.
Tarta taka jest genialnym pomysłem na imprezę. Jeśli spodziewasz się gości, to znakomite rozwiązanie. Tarta wygląda pięknie na stole, wyłóż ją na etażerkę lub na okrągłą deskę i ustaw na środku stołu. Możesz być pewien/pewna, że wzbudzi zachwyt. Zasady odgrzewania takie jak powyżej.
Daj się zaczarować tymi smakami, jak my!