Skip to content

Farmy Roztocza to dobrze rozpoznawalna marka, od wielu lat specjalizująca się w ekologicznym mięsie i wędlinach. To lubiane polskie smaki wykonane z certyfikowanych surowców pozyskiwanych z terenów Roztocza. Dostaniecie tu szynki, kiełbasy, kaszankę, parówki, a także tradycyjne przetwory mięsne – pasztetową, smalczyk, okrasę z boczku, kiełbasę w słoiku. Na stoisku BioBazaru dostępne są także dania gotowe z Farm Roztocza – lubiane pierogi z owocami, serem, z mięsem lub ruskie, kluski śląskie i krokiety. Wśród dostępnych wędlin znajdziecie sporo takich, w których nie zastosowano konserwantów – powstały bez użycia popularnego azotynu sodu. 

Farmy Roztocza to udane połączenie tradycji z nowoczesnością. Firma posiada profesjonalne zaplecze – własną ubojnię, linię rozbioru i przetwórstwa mięsnego. Receptury natomiast czerpie z miejscowej tradycji Roztocza, tak by jedzenie przywoływało najlepsze wspomnienia.

Produkcja ekologiczna bazuje na naturalnych składnikach i procesach, w hodowli dobrostan zwierząt jest uznawany za najwyższy priorytet. Certyfikat ekologiczny jest gwarantem przestrzegania zasad obowiązujących w ekologii – dobrego traktowania zwierząt gospodarskich, właściwej jakości pożywienia, jakim zwierzęta są karmione, nieskażonej gleby na której się je wypasa i wielu innych norm. Certyfikat oznacza jakość i ogrom zaangażowania – w wyrobach Farm Roztocza czuć je wyraźnie. 

Otwarte: sobota

Numer certyfikatu: P 308 22-1, P308 22-2

Numer stoiska: 32

Więcej o wystawcy