Skip to content

Sami o sobie piszą:

Dawno temu, w czasach Galicji najlepsi masarze produkowali wędliny takie o jakich nam się nie śniło. Wędliny urzekające smakiem, wyglądem, niebanalnym aromatem. Wędliny, które wprost pieściły zmysły i podniebienie.

Dziś tą polską tradycję masarstwa kultywuje „Jasiołka” wytwarzając swoje wyroby na podstawie przekazanych od pradziada przepisów pochodzących z tamtego okresu, z Elitarnej Galicyjskiej Szkoły Masarzy Lwowskich. Od tamtej pory „Jasiołka” przestrzega odwiecznych zasad przyprawiania, marynowania, komponowania smaków oraz wędzenia mięs i wędlin. „Jasiołka” to wyroby, jedyne w swoim rodzaju. Wysokogatunkowe wędliny, najlepsze składniki i proces tworzenia inspirowany pieczołowicie strzeżonymi przepisami – a to wszystko starannie dopełnione procesami wędzenia i długiego okresu dojrzewania.

A my, po niemal dekadzie współpracy możemy z całą stanowczością to potwierdzić. Jasiołka na Waszym stole, to gwarancja zdrowego posiłku. Bo tradycja, to nie wszystko. Jasiołka to również:

  • Ekologiczna hodowla z swobodnym dostępem do pastwisk
  • Ekologiczna pasza
  • Zero antybiotyków
  • Zero hormonów wzrostu

 

Jeżeli już znacie Pana Piotra, wiecie, że nie żartujemy. Jeżeli nie – koniecznie zajrzyjcie na BioBazar Huta Baildon którejś soboty. Nie będziecie rozczarowani. 

 

mistrzowie-masarskiego-rzemiosla

Więcej o wystawcy