Kamamber z Juchowa to prawdziwa gwiazda pierwszego planu.
Ser produkowany jest z krowiego mleka biodynamicznego w eko farmie w Zachodniopomorskiem. Mleko to zawiera kazeinę w wariancie A2, która wpływa korzystnie na proces trawienia. Ser ten powstaje przy zastosowaniu podpuszczki mikrobiologicznej.
Kamamber to świetny wybór na deskę, ale także na kanapkę, my lubimy go na kanapkach zapiekać, zestawiony ze słodkimi dodatkami zachwyca – smakiem i wyglądem. Czasem podajemy do po prostu z miodem, czasem z karmelizowanymi w miodzie owocami sezonowymi.
Z podanej ilości składników zrobisz dwie bardzo sycące kanapki, to świetna opcja na konkretne śniadanie.
Składniki:
- 1 Kamamber z Juchowa Fabryka Deli
- 1 bułka burgerowa The Bakery
- sezonowe owoce np: brzoskwinie, nektarynki, winogrona, borówki, gruszki, figi
- łyżka miodu Fabryka Deli
- garść pistacji Olivea
Krok po kroku:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, opcja góra-dół.
- Przekrój bułkę i Kamamber wzdłuż, połóż plaster sera na bułce.
- Na patelni grillowej podsmaż owoce, pod koniec smażenia dodaj odrobinę miodu.
- Owoce połóż na serze, zapiekaj 10 minut, aż powierzchnia sera się zromieni, a wnętrze stanie się płynne. Jedz od razu, póki ciepłe.