Skip to content

Zakład Rolmięs powstał w 1990 r. pod Bydgoszczą, jako pierwsza ekologiczna masarnia w Polsce. Na terenie gospodarstwa hodowane są m.in. świnie rasy złotnickiej. Wieprzowina złotnicka to mięso rodzime, typowo polskie, wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Specyfiką tego gatunku jest długi okres dojrzewania zwierząt, niewielu producentów go z tego powodu wybiera, koszt hodowli jest wyższy. Smak mięsa jest wyjątkowy, charakteryzuje się marmurkowatą strukturą i soczystością. Na BioBazarze dostępne są wędliny z wieprzowiny złotnickiej z Rolmięsa – w tym parówki złotniczki, biała kiełbasa, metka pomorska, wątrobianka, a także złotnickie chorizo i szynka dojrzewająca. Wystawcy oferują też drób ekologiczny, wędzone dymem drzewnym uda z kurczaka i świetne tuszonki.

Zapraszamy od CZWARTKU do SOBOTY.

Numer stoiska: 11

Numer certyfikatu: PL-EKO- 07-04902