Stoisko Lawendowej Spiżarni pod Wiatrakiem to raj dla zmysłów – nie dość, że tam pysznie, to jeszcze przepięknie. Pani Dorota i Pan Piotr dbają zawsze o piękną oprawę dla swoich produktów – słoiki, paczuszki z ziołową herbatą, ciasta, soki – wszystko wygląda bajecznie, pakowane jest ręcznie z dbałością o najmniejszy szczegół. Gospodarstwo powstało w 2016 roku, kiedy to jego Właściciele postanowili zmienić życia bieg o 180 stopni i przeprowadzili się na wieś, by uprawiać lawendę. Aktualnie na plantacji uprawianych jest 10 odmian tej aromatycznej rośliny. Lawenda ma swoje stałe miejsce w wyrobach – kwiaty znajdziecie w niektórych konfiturach, w herbatkach, ciasteczkach, w składzie świec do aromaterapii, w poduszeczkach zapachowych. Nasi Wystawcy są niezwykle kreatywni, kupicie tu więc niespotykane rarytasy takie jak masło jabłkowe – to pyszny, długo gotowany mus z jabłek, który po zredukowaniu robi się bardzo słodki, a w konsystencji przypomina masło. Jest też konfitura z pomarańczy, która wyborna jest na świeżym jasnym chlebie, ale także z serami bardzo jej dobrze. Są wysokie serniki i ciężki od maku makowiec. Tyle tu dobra, że aż trudno skończyć wymieniać… przyjdźcie i przekonajcie się sami.