Istebnianka z krwi i kości, w poprzednim wcieleniu Azjatka, a obecnie również nasza BioBazarowiczka:) Jesteście ciekawi o kim mowa? Czas zajrzeć przez ramię, do kuchni @currygodne
![](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2023/03/WhatsApp-Image-2023-03-16-at-14.22.57-769x1024.jpeg)
Naleśniki:
115 g mąki kasztanowej- sklep NATU
2 jajka – BIOBUGAJ
250 ml dowolnego mleka – u mnie owsiane
łyżka cukru z kwiatów kokosa lub organicznego trzcinowego – NATU
cynamon
sól
Blendujemy, smażymy 🙂
Mus gruszkowy:
2 gruszki od gospodarstwo KRAMEK ❤️ obieramy, dusimy z wanilią oraz 2 łyżkami z soku z cytryny przez conajmniej godzinę, łączymy z palonym masłem przygotowanym z ok 3 łyżek masła i blendujemy. Powstaje cudowny, aksamitny mus.
1 gruszkę kroimy na ćwiartki i podsmażamy na patelni razem z ziarenkami wanilii
1 gruszkę kroimy na bardzo cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny
Naleśniki podajemy z 3 opcjami gruszkowymi, orzechami pecan i cynamonem 🍐🍐🍐
Zielony krem deserowy
2 zielone banany ,
1 dojrzałe awokado – jedne i drugie owocki przepyszne na stoisku NATU
sok z ½ cytryny,
2 garście szpinaku – idealne, soczyste cytrynki u Pani Longiny z Niedal-eko
50 g kiełków fasoli
Wystarczy zblendować i posypać jagodami goji 😊
dla fanów czekolady: dodajcie 1 łyżkę surowego kakao….. i tadam!
Krem czekoladowy gotowy 😊
Smacznego!
![](https://biobazar.org.pl/wp-content/uploads/2023/03/ilustracje-www-2023-4-1-1024x1024.jpg)