Firma Raczek zajmuje się od lat dystrybucją genialnych ryb wędzonych, garmażerki i przetworów rybnych. Wszystko zaczęło się w 2017 roku od mazurskich ryb w zalewach – produktu lokalnego , na wskroś tradycyjnego, który Pan Robert postanowił upowszechnić poza rejonem ich pochodzenia. Do dzisiaj są one jednym z hitów sprzedażowych. Ponadto Raczek ma w swej ofercie rybne pasztety, świetne śledzie, w tym także bałtyckie, pasty i szeroki wybór dań rybnych. Surowiec w dużej mierze pochodzi z Polski, część wyrobów takich jak owoce morza, raki czy ryby oceaniczne pozyskuje od sprawdzonych dostawców z zagranicy.
Ryby od Raczka uwędzone są w punkcik, ich zapach i smak jest zrównoważony, wędzenie bowiem zawsze odbywa się w sposób tradycyjny. Dostaniecie tu świetne łososie wędzone na ciepło i zimno, ale także wiele innych lubianych rybnych kąsków jak węgorz, sum czy jesiotr. Znajdziecie u Raczka także zaskakujące dania takie jak śledzie ze świeżym ogórkiem, koperkiem i jabłkiem – pyszne! Pasztet z sandacza z szyjkami rakowymi czy szynka z suma albo terryna z homara. Jakby tego wszystkiego było mało, u Raczka kupicie także oryginalny kawior, pozyskiwany z hodowanych w Polsce jesiotrów. Ulala!
Od 9 kwietnia 2024 w stałej ofercie stoiska znajdą się lubiane i doceniane od lat na BioBazarze produkty z karpia. Kupicie tu pasztety z karpia, legendarny wędzony paprykarz, a także rybne i wegetariańskie zupy z Jastrzębich Kątów.
Przyznacie, że to są rarytasy niczym z królewskiego stołu! Doprawią Wam codzienność i pomogą przy okazji mniejszych i większych imprez.