Skip to content

Wiesz po czym poznać świeżą rybę?
Wiesz na co zwracać uwagę robiąc rybne zakupy? 
W naszym ebooku wyjaśniamy czym jest zrównoważone rybołówstwo, czym charakteryzują się ekologiczne hodowle ryb, a czym hodowle ASC. Prezentujemy też 12 inspiracji na pyszne dania z ryb i owoców morza.

Jest w czym wybierać!

Mamy na naszym targu wybór ryb jakich mało. Sporo u nas dóbr z rodzimych stanowisk i akwakultur. W ofercie między innymi:

• wspaniałe karpie z Gospodarstwa Jastrzębie Kąty, sezon na te ryby zaczyna się we wrześniu więc lada chwila będzie można na nowo zajadać się przegenialnym paprykarzem z wędzonego karpia – przyjemnie słodkawym i pikantnym jednocześnie, który Dorota Orzechowska robi najlepiej na świecie
• kabanosy z karpia i doskonałe dania gotowe na bazie ryby z Jastrzębich Kątów
• świeże i wędzone ryby z Gospodarstwa rybackiego Dadoń pod Koszalinem – są w stałej ofercie Fisk.store
• tradycyjne mazurskie ryby w zalewie na stoisku Raczek
• wędzone ryby z Mazur od Raczka

Na BioBazarze dostępne są też ryby z najodleglejszych zakątków świata:

• ryby sezonowe – jak chociażby ceniona belona czy dorsz skrei – Fisk.store
• ryby ekologiczne – Fisk.store
• wyśmienity garmaż rybny Fisk.store i Raczek
• raki i kawior Raczek
• owoce morza Fisk.store
• sławne na cały świat portugalskie konserwy rybne – Smaki Portugalii

Wypróbuj we własnej kuchni

Skoro wybór ryb jest na BioBazarze tak ogromny, postanowiliśmy dedykować właśnie im kolejnego ebooka. Gotowanie z najwyższej klasy składników to czysta przyjemność! Z radością prezentujemy Wam 12 sprawdzonych przepisów na dania z ryb i owoców morza. Co powiecie na łososia zapiekanego z porami w sosie śmietanowo-musztardowym, curry z krewetkami albo ekspresowe grzanki z rakami? Zapraszamy na rybną ucztę – musicie wiedzieć, że to są rarytasy totalne! 

Próbujcie nowych smaków.  Zachęcamy do eksperymentów z rybami w tytule.

Pobierz ebook BioBazaru!