Państwo Mrzygłodowie uprawiają w swoim gospodarstwie dorodne arbuzy, które na BioBazarze dostępne są zwykle przez cały sierpień. W tym roku pojawi się wcześniej, można już wypatrywać Albert Mrzygłód zapewnia, że lada chwila smakowite kule będą już dojrzałe i dostępne na BioBazarze
Arbuz to kwintesencja świeżości, zestawiony z miętą orzeźwia po mistrzowsku. Ja go tym razem podałam z bujną miętą i rukolą z Rozalina – Bukiet Smaków i kozim serem z Raciborów – Manufaktura Wiejska Racibory – subtelnie grają w nim aromaty czarnuszki i kozieradki. Aby zróżnicować teksturę posypałam całość siekanymi pistacjami.
Składniki:
- arbuz EKO 1 kg Ekologiczne Gospodarstwo Mrzygłód
- kozie kulki w oleju EKO Manufaktura Wiejska Racibory 1 słoik
- mięta EKO Bukiet Smaków pęczek
- rukola EKO Bukiet Smaków pęczek
- garść pistacji EKO Olivea
Wykonanie:
- Najwięcej zabawy jest z arbuzem, należy go bowiem pozbawić pestek. Gdy będziesz to już mieć za sobą pokrój go w sporą kostkę.
- Elementy zielone dokładnie umyj i osusz przy pomocy ręcznika papierowego.
- Do dużej miski wyłóż warstwami rukolę, arbuza i listki mięty.
- Kozie kulki porozdzieraj w palcach i wyłóż na wierzch sałatki.
- Posyp wszystko kruszonymi pistacjami.
- Jedz jak najszybciej.