Skip to content

Rodzinne gospodarstwo w Raciborach na Mazowszu założyli Jarosław i Natalia. Po latach spędzonych w Warszawie, we Włoszech i na Lazurowym Wybrzeżu, postanowili na dobre osiąść na mazowieckiej wsi, gdzie po prostu czują się najszczęśliwsi. Na terenie manufaktury hodowane są kozy i krowy, jest sad owocowy, stadnina koni i niewielka agroturystyka. Właściciele często podkreślają, że starają się żyć po dawnemu, hołdują tradycyjnym metodom. To niewątpliwie dzięki niedzisiejszemu podejściu kozi twarożek z Raciborów jest tak delikatny w smaku, kupić go można w kilku wariantach smakowych, hitem są także kozie kulki w oleju i serki pleśniowe w popiele. Pan Jarosław od niedawna zajmuje się także wyrobem wędlin, które wychodzą mu znakomicie i mają już wielu wiernych fanów. Na stoisku Manufaktury spotkacie najczęściej córkę Właścicieli, która zna proces powstawania wyrobów od podszewki, potrafi więc wiele ciekawego o nich opowiedzieć.

Certyfikat: 019873214442.005 

Otwarte: wtorek – sobota

Stoisko nr: 16