Skip to content

Był mroźny listopadowy poranek, spadł śnieg, nad Warszawą leniwie zalegały poranne mgły – w takich okolicznościach przyrody brama BioBazaru w Fabryce Norblina otworzyła się po raz pierwszy, a było to 27 listopada 12 lat temu.

Od 2010 na mapie Warszawy

Na początku targ tworzyło nieco ponad 20 wystawców, aktualnie liczba ta oscyluje w granicach 60. Rośniemy w siłę, a głównym motorem napędowym są dla nas zawsze jakościowe, tworzone z sercem produkty – ekologiczne i rzemieślnicze. Takie, po które  chcecie wracać, takie które doprawiają codzienność. Wielu z Wystawców (i klientów!) jest z nami od samego początku. Pamiętają specyfikę sprzedaży w dawnych halach sprzed remontu, towarzyszyli nam w tymczasowym miejscu na Mokotowie, a dziś nieprzerwanie są z nami w imponującej przestrzeni zrewitalizowanej Fabryki Norblina. Przez 12 lat “nałapaliśmy” niezliczoną ilość doświadczeń i wspomnień, zjedliśmy też, co tu kryć,  wiele dobrego. Jest co świętować Drodzy! Zapraszamy na obchody 12 urodzin naszego bazaru, BioBazaru!

Napijmy się razem kombuchy!

Świąteczną atmosferę poczujecie na całej hali,  a także w naszych mediach społecznościowych – stoiska kusić będą degustacjami, zaplanowano też szereg smakowitych wydarzeń i konkursów. Będziecie mieli okazję chociażby przekonać się jak powstają tradycyjne gruzińskie chinkali, a także, no ba! spróbować, jakie są pyszne gdy się je przygotowuje wedle starej rodzinnej receptury. W urodzinową sobotę pojawi się u nas po raz pierwszy Agnieszka z Saladmaster aby z BioBazarowych składników wyczarować cuda. Nieodzownym atrybutem Agi są niezwykłe naczynia ze stali nierdzewnej 316 Ti, w których gotowanie zyskuje nowy wymiar. Spróbujecie i się przekonacie – to zupełnie inna jakość. Poleje się też uwielbiana przez Was Kombucha by Laurent, będzie z nami Edyta, która o tym boskim napoju potrafi mówić bez końca. Spróbujecie, porównacie, które smaki odpowiadają Wam najbardziej – są wśród nich takie, które do złudzenia przypominają wino, inne zachwycają kwiatowymi lub czekoladowymi nutami. Te kompozycje uwodzą, a do tego mają korzystny wpływ na zdrowie. Napijmy się więc razem kombuchy za kolejne wspólne lata!

Posypią się nagrody

Zaplanowaliśmy tydzień z konkursami, czeka na Was sporo niespodzianek. W urodzinowym tygodniu zakupom na BioBazarze towarzyszyć będzie miły element zaskoczenia, a w urodzinową sobotę 26 listopada możecie też liczyć na słodki akcencik – jak przystało na urodziny, będzie tort!

Dziękujemy, że jesteście z nami, zapraszamy na wspólne świętowanie!

Tekst: Agata Koton