Dzieci uwielbiają parówki, ale zazwyczaj trudno o parówkę o niebudzącym wątpliwości składzie. Trudno, ale nie u nas! Na naszym targu parówki są wykonane z ekologicznego mięsa przy czym można wybierać, czy będzie to ekologiczna szynka, drób czy może cielęcina, są też drobne paróweczki Złotniczki z wieprzowiny złotnickiej od Rolmięsa. Skład jest prosty i bazuje na genialnych ekologicznych składnikach. Mamy to szczęście, że wędliny trafiają do nas bezpośrednio od producentów, krótką chwilę po tym jak zostały wyprodukowane. Nasz hot dog smakuje i małym, i dużym, poza ekologiczną parówką mamy tu chrupiącą krajankę z korniszonów i czerwonej cebuli, sałatę rzymską, sporo musztardy i natkę pietruszki. Wszystko otulone miąższem bagietki z eko składników. Dla chętnych polecamy świetny ekologiczny ketchup.
Z podanej ilości składników zrobisz trzy hot dogi.
Składniki:
- 1 bagietka The Bakery
- 3 parówki z szynki eko Wasąg
- kilka liści rzymskiej sałaty eko Bukiet Smaków
- 4 ogórki konserwowe Dobrodziej NovaBio
- 1 mała cebula czerwona eko
- natka pietruszki eko
- musztarda Bals’Amore
- ketchup eko Fabryka Deli
Krok po kroku:
- Przekrój bagietkę na trzy równe części, a każdą z nich potem wzdłuż, ale nie do końca. Podgrzej przez 5 min. w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku.
- Przygotuj krajankę z korniszonów, cebuli i natki pietruszki.
- Podgrzej parówki, obierz je z niejadalnej osłonki.
- Włóż po jednej parówce do każdej bułki, po jednym liściu sałaty, polej musztardą lub ketchupem, albo jednym i drugim, posyp krajanką warzywną i zajadaj.