Skip to content

Historia firmy zaczęła się w 1993 roku, kiedy ojciec naszego Wystawcy Marka Kiełtyki, założył  piekarnię, a wuj zdun skonstruował pierwszy piec. Dwadzieścia lat później rozpoczął się nowy rozdział dla piekarni, wyszły z niej wówczas pierwsze bochenki z certyfikatem ekologicznym. Dziś certyfikat obejmuje ponad 100 pozycji. Właścicielom nie brak pasji, chętnie wprowadzają nowości, oferta bogata jest w pieczywo tradycyjne, na terenie piekarni działa odrębna linia pod wypiek pieczywa bezglutenowego, powstają tu także chleby dla osób na dietach eliminacyjnych low carb, keto, czy paleo oraz dla diabetyków. Żona Pana Marka opracowuje receptury słodkich wypieków, a dzieciaki z ciekawością przyglądają się jak piekarnia żyje i jak powstaje najlepszy chleb.

Pieczywo z Eko Piekarni Kiełtyka dostaniecie na stoisku Buenaty nr 15.

Otwarte: wtorek – sobota

Nr certyfikatu: PL-03-003014-22-PO

Nr stoiska 15