Skip to content

W Eko Farmie Juchowo w zachodniopomorskiem produkowany jest wyśmienity ekologiczny Kamamber inspirowany francuskim camembertem. Wersja z Juchowa powstaje na podpuszczce mikrobiologicznej. Ten ser i do kanapek, i na deskę, i do sałatek jest idealny, a jak mamy ochotę na solidną dawkę kalorii – warto go usmażyć i podać z żurawiną z Powielina. 

Chcecie tego płynnego środka i rumianej skórki!

Składniki:

  • Kamamber z Juchowa FABRYKA Deli
  • konfitura żurawinowa z Powielina
  • bułka tarta
  • jajko z Gochówki FABRYKA Deli
  • olej do głębokiego smażenia
  • ulubiona sezonowa zielenina

Wykonanie:

  1. Zapanieruj serowy krążek w jajku i bułce tartej, usmaż na wysokim oleju z obu stron, tak by zarumienione były także boki sera. Warto to robić na średnim ogniu, by uniknąć przypalenia panierki. 
  2. Podaj usmażony ser z konfiturą żurawinową z Powielina i z lekką sałatą, zjedz natychmiast.

Tekst: Agata Koton

Foto: Aga Sochal