Skip to content

Żarcie Mamuśki to wielopokoleniowy zespół mam (w tym jeden Tata), dla których pasja do jedzenia i gotowania stała się codzienną pracą. 

Działają od września 2014 roku. Specjalizują się w produkcji ręcznie lepionych pierogów. Od tego się zaczęło, by w kolejnych latach sukcesywnie powiększać pierogową rodzinę o kluseczki, naleśniki, pasty kanapkowe, kotleciki, zupy i wiele innych dań śniadaniowo – obiadowych. 

Najlepsze ręcznie lepione pierogi, oryginalne nadzienia, niebanalne połączenia smaków, domowa atmosfera i przemiła obsługa – to często powtarzane zdanie klientów.  

W kuchni Żarcia Mamuśki tradycja łączy się z nowoczesnością – receptury pochodzą z babcinych zapisków kucharskich, jednakże dopiero w połączeniu z inspirującymi pomysłami i połączeniami powstaje niebanalny smak pieroga. Pieczona gęś z gruszką i rozmarynem, buraczek z konfiturą z czerwonej cebuli, bakłażan z rukolą i suszonymi pomidorami, a także wiele innych pierogów będzie Was kusić do spróbowania. Pierogi ruskie oraz wołowe to klasyk w czystej postaci – odpowiednia proporcja ziemniaków i dobrego twarogu, wołowina z domowego rosołu babci Eli – i mamy receptę na sukces. 

W kuchni najważniejsza jest uczciwość– począwszy od wyboru dostawców, poprzez proces przygotowania farszy, wyrobienie ciasta i ulepienie pieroga. Produkt jaki Państwo otrzymujecie jest najwyższej jakości zarówno smakowej, wizualnej, jak i odżywczej. Dziewięcioletnie starania Żarcia Mamuśki doceniają klienci, których z roku na rok przybywa.    

Jak mówią Twórcy tego pierogowego konceptu „Żywienie ludzi to wielka odpowiedzialność i zobowiązanie, jakie podejmujemy z każdym oddanym w Wasze ręce produktem. Każdy pieróg, naleśnik, kluseczki czy pasta kanapkowa to początek naszej wspólnej drogi, do której wszystkich zapraszamy”.

Otwarte: od wtorku do soboty

Stoisko: numer: 21