Kolorem roku 2024 będzie wg Pantone otulający odcień brzoskwini. Kolor to ciepły, zapraszający do bliskości, łagodności, a także do zaglądania w głąb siebie.
Według nas zaprasza także do stołu, tam bliskość, wiadomo, smakuje najlepiej 🙂 Patrzcie na nasze hity w kolorze PANTONE 13-1023 Peach Fuzz!
Gravlax
– czyli łosoś marynowany, w pięknym pastelowym odcieniu, doskonały na śniadanie, jako dodatek do wytrawnych placuszków, awokado i jajek. Dostaniecie go na stoisku Raczek.
Ocet z płatków róż
z Lawendowej Spiżarni pod Wiatrakiem – wytwarzany przez naszych wystawców z pachnących jabłek z własnego gospodarstwa. Ma piękną barwę i aromat – świetnie wypada dodany do winegretu i jako zalewa do pulled porka.
Jajka z Gochówki
– zawsze je polecamy, bo pochodzą od kur indywidualistek biegających po lesie – ale wszystkie jajka eko będą tu ok, za kolor skorupki jest odpowiedzialna ta sama substancja, która wybarwia ptasie pióra. Jasne skorupki pochodzą od kur o białym upierzeniu, a ciemniejsze od kur brązowych i czarnych. Jaja z Gochówki dostępne w stałej ofercie Fabryki Deli.
Kombucha by Laurent Acai Berries
– probiotyczna, smakowita i dodająca energii. Tego nienachalnie słodkiego napoju szukajcie na stoisku Fabryka Deli – orzeźwia i poprawia nastrój.
Sól himalajska
– za jej niezwykły kolor odpowiada tlenek żelaza. Poza tym, że doprawia, to jeszcze ładnie wygląda – różowe kryształki pięknie wypadają chociażby na ciemnym tle ciasta czekoladowego, na świeżo wysmażonym steku i na frytkach. Sól himalajską kupicie u Biosprawiedliwych i w Eco4You.
Hummus z chili i wiśniami
– niezwykły miks smaków i piękny różowy kolor. W Vege Kiosku umieją w hummusy, oj umieją! Składniki mieszają odważnie i z fantazją, w ich wyrobach zawsze czuć radość tworzenia!
Liofilizowane morele
– chrupiące, aż miło, zdrowe chipsy owocowe, to koncentracja morelowego smaku. Pamiętajcie by trzymać je w szczelnym pojemniku, bo szybko łapią wilgoć. Sposób przechowywania możecie zresztą podpatrzeć na stoisku Bals’Amore.
Złotniczka
– parówka z Rolmięsa tj. z pierwszej ekologicznej masarni w Polsce. Bezosłonkowa, wytwarzana z wieprzowiny złotnickiej wg receptury zakładowej z 1967 r. Jednym słowem parówka jak za dawnych lat!
Widzicie wyraźnie, BioBazar zdecydowanie jest w trendzie 😉
Dobrego nowego Drodzy!