Skip to content

Stojący za sterami Vege Kiosku Jędrek to niespokojny duch, kreator, ciągle poszukujący nowych smaków, wciąż w ruchu i z silną potrzebą tworzenia. Vege Kiosk to roślinna kuchnia. Znajdziecie tu wiele klasyków takich jak hummusy w wielu odsłonach, kremy warzywne, wegańskie wypieki, specjalnością są tu także roślinne odpowiedniki mięsa powstałe na bazie soi czy seitanu. Wegańska shoarma, bezmięsny „kurczak” czy smalec to są smaki o których długo się pamięta. Roślinny gzik to też niesamowita sprawa – kasza jaglana z powodzeniem zastępuje twaróg w tym wielkopolskim klasyku, do tego pieczony ziemniak i nic więcej nie trzeba! Jędrek opracowuje receptury do perfekcji – potrawy Vege Kiosku są aromatyczne, charakterne, sycące, mają bogatą, różnorodną strukturę. Warto podkreślić, że dania gotowe w słoikach są pasteryzowane i nie wymagają przechowywania w lodówce – sprawdzą się dzięki temu nie tylko w domu i pracy lae także na urlopie pod żaglami, namiotem lub w camperze. Bywalcy BioBazaru wiedzą, że w Vege Kiosku powstają też genialne chleby  foremkowe i bochny na zakwasie. To obowiązkowy punkt na zakupowej trasie, zarówno dla wegan jak i wszystkożerców.

Zapraszamy od WTORKU do SOBOTY.

Stoisko numer: 15