Skip to content

Vege Kiosk

Hummusy, dania roślinne, pełne aromatów wegańskie zamienniki mięsa, chleb totalny na zakwasie.

Stojący za sterami Vege Kiosku Jędrek to niespokojny duch, kreator, ciągle poszukujący nowych smaków, wciąż w ruchu, z silną i potrzebą tworzenia. Vege Kiosk to roślinna kuchnia. Znajdziecie tu wiele klasyków takich jak hummusy w wielu odsłonach, kremy warzywne, wegańskie wypieki, specjalnością są tu także roślinne odpowiedniki mięsa powstałe na bazie soi czy seitanu. Wegańska shoarma, bezmięsny „kurczak” czy smalec to są smaki o których długo się pamięta. Roślinny gzik to też niesamowita sprawa – kasza jaglana z powodzeniem zastępuje twaróg w tym wielkopolskim klasyku, do tego pieczony ziemniak i nic więcej nie trzeba! Jędrek opracowuje receptury do perfekcji – dania Vege Kiosku są aromatyczne, charakterne, sycące, mają bogatą, różnorodną strukturę. Bywalcy BioBazaru wiedzą, że w Vege Kiosku powstają też genialne chleby  foremkowe i bochny na zakwasie. To obowiązkowy punkt na zakupowej trasie, zarówno dla wegan jak i wszystkożerców.

Zapraszamy od WTORKU do SOBOTY.

Stoisko numer 21