Skip to content

Wiedzieliście, że grillowana papryka doskonale współistnieje z kaszanką? Ekologiczna kaszanka pieczona ze stoiska Wasąg ładnie kroi się w plastry, a pod wpływem temperatury nie rozpada się, zachowuje fason, pozostaje zgrabniutka. Grzanki najlepiej przygotować z białego pieczywa – bagietka z Gzika lub Vege Kiosku będzie tu w sam raz. Jest to pyszne i cieszy oko intensywnymi kolorami. Na przekąskę lub na kolację ze znajomymi jak znalazł. Niebanalne choć bardzo proste. Jeśli chcecie spróbować tego połączenia – w sobotę 10.12 będzie okazja na BioBazarze. Zapraszamy na stoisko Wasąga po kilka kęsów na ciepło, a póki co przepis na grzanki:

  1. Kromki należy opiec z obu stron na patelni z odrobiną oliwy.
  2. Po ugrillowaniu pieczywa, podsmażyć z obu stron także plastry kaszanki (kaszankę trzeba wyjąć z osłonki). Kaszanka z Wasąga jest genialna, bo nie traci fasonu pod wpływem podgrzewania. Jest wprost stworzona do takich akcji!
  3. Następnie wysmarować kromki majonezem – suto, wyłożyć na nie plaster grillowanej papryki z Olivea lub Smaków Portugalii i plastry podsmażonej kaszanki.

Tekst: Agata Koton

Foto: Aga Sochal