Skip to content

Co jeść, jak nie jesz mięsa? Jędrek, sternik Vegekiosku ma na to setki pomysłów.

 Wegańskie jedzenie od kilku lat niezmiennie zyskuje na popularności. Instytucje takie, jak Vege Kiosk mają swój udział w tym, że między mity można już włożyć pomysły o nudnych wegańskich talerzach.

Pasztety, sosy, pieczywa, desery, pulpety, dania jednogarnkowe i cała masa dodatków wychodzących spod ręki Vege Kiosku nie pozostawiają wątpliwości. A wszystko z pieczołowicie dobranych i ekologicznych składników. Próbowaliście już roślinnego gzika albo grzybowego pasztetu? czas najwyższy!

Głodni smaków? Dobrze trafiliście!

Wegańskie jedzenie jest kolorowe, sezonowe i smaczne, a do tego pełnowartościowe i korzystne dla zdrowia, nawet, jeżeli w Waszej diecie pojawiają się produkty odzwierzęce. Gotowe do spożycia roślinne kotlety, w sam raz na lunch czy kremowe zupy zamknięte w słoikach, to świetny pomysł na ratunek w codziennym biegu. Zamiast drożdżówki czy batonika – pełnowartościowy i lekki posiłek o zbalansowanych wartościach odżywczych. Brzmi dobrze, prawda?

Sprawdźcie ofertę sosów, smarowideł, humusów i past z VegeKiosku. Najlepiej z ich obłędnymi chlebami. 

Ręcznie robione wegańskie pyszności w codziennej diecie.

W ofercie Vege Kiosku znajdziecie zarówno kotlety, gotowe dania i zupy, jak i słodkości. Czekają na Was ciasta, pestkowce i pełne aromatycznej kruszonki wypieki. Bez problemu zaopatrzycie się w gotowe i apetyczne produkty na śniadanie, obiad lub kolację. Jeżeli macie wątpliwości, czy to wasze smaki – w każdą sobotę, na BioBazarze w Katowicach, możecie skosztować kulinarnych propozycji na dany tydzień.

  • W każdą #sobotę
  • Alejka I
  • Stoisko #5