Co jeść, jak nie jesz mięsa? Jędrek, sternik Vegekiosku ma na to setki pomysłów.
Wegańskie jedzenie od kilku lat niezmiennie zyskuje na popularności. Instytucje takie, jak Vege Kiosk mają swój udział w tym, że między mity można już włożyć pomysły o nudnych wegańskich talerzach.
Pasztety, sosy, pieczywa, desery, pulpety, dania jednogarnkowe i cała masa dodatków wychodzących spod ręki Vege Kiosku nie pozostawiają wątpliwości. A wszystko z pieczołowicie dobranych i ekologicznych składników. Próbowaliście już roślinnego gzika albo grzybowego pasztetu? czas najwyższy!
Głodni smaków? Dobrze trafiliście!
Wegańskie jedzenie jest kolorowe, sezonowe i smaczne, a do tego pełnowartościowe i korzystne dla zdrowia, nawet, jeżeli w Waszej diecie pojawiają się produkty odzwierzęce. Gotowe do spożycia roślinne kotlety, w sam raz na lunch czy kremowe zupy zamknięte w słoikach, to świetny pomysł na ratunek w codziennym biegu. Zamiast drożdżówki czy batonika – pełnowartościowy i lekki posiłek o zbalansowanych wartościach odżywczych. Brzmi dobrze, prawda?
Sprawdźcie ofertę sosów, smarowideł, humusów i past z VegeKiosku. Najlepiej z ich obłędnymi chlebami.
Ręcznie robione wegańskie pyszności w codziennej diecie.
W ofercie Vege Kiosku znajdziecie zarówno kotlety, gotowe dania i zupy, jak i słodkości. Czekają na Was ciasta, pestkowce i pełne aromatycznej kruszonki wypieki. Bez problemu zaopatrzycie się w gotowe i apetyczne produkty na śniadanie, obiad lub kolację. Jeżeli macie wątpliwości, czy to wasze smaki – w każdą sobotę, na BioBazarze w Katowicach, możecie skosztować kulinarnych propozycji na dany tydzień.
- W każdą #sobotę
- Alejka I
- Stoisko #5