Aktualności
BioBazar w Katowicach żyje własnym rytmem. Na zakupy zapraszamy Was dwa razy w tygodniu – w #środy i w #soboty, do lektury – znacznie częściej. Sprawdź, czym dzielą się nasi Wystawcy i Przyjaciele BioBazaru, albo jakie dodatkowe aktywności z zakresu kulinariów, ekologii, kultury i lokalnych ciekawostek dla Was przygotowujemy. Każdy sezon jest inny. Do zobaczenia!
Jasiołka – wędliny z galicyjskim sznytem
Pożegnanie Lata z BioBazarem w Katowicach.
Ci, którzy odwiedzają nas regularnie wiedzą, że BioBazar żyje w zgodzie z sezonowością, więc pory roku mają u nas znaczenie. Tym razem zapraszamy Was na pożegnanie lata – już w […]
Czarna Malina: Małe Owoce, Wielkie Korzyści dla Zdrowia
Znacie już Czarną Malinę? To nasi sezonowi goście. Jeżeli macie ochotę na malinowy zastrzyk zdrowia, to sprawdzajcie sobotnie zapowiedzi. Znajdziecie w nich informacje, kiedy gości u nas CzarnaMalina. Wtedy możecie […]
Kosmetyki na BioBazarze
Uporządkujmy trochę BioBazar to przede wszystkim pyszne jedzenie ale nie tylko 🙂 Znajdziecie u nas również różnego rodzaju ekologiczne środki czystości, preparaty z ziół i konopi a nawet certyfikowane kosmetyki […]
Środa w Katowicach – możecie odwiedzać nas do 17.00
Na Waszą prośbę postanowiliśmy poczekać na Was do 17.00. Wiemy, że większość z Was chętnie wpadłaby na BioBazar również w środę, ale godziny pracy i zobowiązania trochę to utrudniają, dlatego […]
Wspaniała Cukinia: Odmiany i Przepisy Kulinarne
Cukinia (Cucurbita pepo) to wszechstronne warzywo, które cieszy się popularnością w kuchni różnych kultur. Jej delikatny smak, miękka konsystencja i zdolność do przyjmowania różnych smaków sprawiają, że jest ona doskonałym […]
Dania z surowej ryby, czyli dlaczego jakość ma znaczenie.
Dania z surowej ryby są często kojarzone z kuchnią japońską, zwłaszcza sushi i sashimi. Oto kilka popularnych dań z surowej ryby: Sushi: Jest to klasyczne japońskie danie, w którym surowa […]
Bogactwo bakłażanów: odmiany i jak się do nich zabrać.
Bakłażan (Solanum melongena) to nie tylko jeden z najbardziej charakterystycznych warzyw w świecie kulinarnym, ale także prawdziwy symbol różnorodności smaków i wyglądów. W zależności od odmiany, bakłażany mogą przybierać różne […]