Skip to content

Reuben Sandwich

Tekst

Agata Koton

Zdjęcia

Aga Sochal

Kanapka ta uchodzi za jedną z najlepszych kanapek na świecie, ponoć najznakomitsze powstają w Nowym Jorku, my jesteśmy skłonni twierdzić, że nasza BioBazarowa wersja spokojnie mogłaby z nimi konkurować. Pastrami z Wolnego Wypasu to długo peklowany z wielością przypraw, a następnie wędzony na drewnie bukowym i wiśniowym mostek wołowy. W naszej kanapce wystąpiły: aromatyczne pastrami z ekologicznej wołowiny krów wypasanych w Beskidzie Niskim, przegenialna kiszona kapusta z Powielina i ser  Gruyère. Te wszystkie zacne składniki z BioBazaru zamknięte są w pajdzie Wiejskiego chleba z The Bakery i tym sposobem niebo w gębie mamy gotowe!

Z podanej ilości składników zrobisz jedną wielką kanapkę, która po przekrojeniu starczy dla dwóch osób. Reuben sandwich będzie dobra na brunch.


Składniki:


Krok po kroku:

  1. Wymieszaj majonez z ketchupem.
  2. Ukrój dwie duże pajdy chleba, każdą z nich przykryj plastrem Gruyère, posmaruj sosem.
  3. Na jedną kromkę wyłóż pastrami i odciśniętą kiszoną kapustę.
  4. Złóż kromki w jedną całość, zapiekaj w opiekaczu do panini lub na patelni z obu stron, by ser się rozpuścił, a powierzchnia chleba ładnie zarumieniła.
  5. Przekrój i zajadaj od razu, póki ciepłe.