Kanapka ta uchodzi za jedną z najlepszych kanapek na świecie, ponoć najznakomitsze powstają w Nowym Jorku, my jesteśmy skłonni twierdzić, że nasza BioBazarowa wersja spokojnie mogłaby z nimi konkurować. Pastrami z Wolnego Wypasu to długo peklowany z wielością przypraw, a następnie wędzony na drewnie bukowym i wiśniowym mostek wołowy. W naszej kanapce wystąpiły: aromatyczne pastrami z ekologicznej wołowiny krów wypasanych w Beskidzie Niskim, przegenialna kiszona kapusta z Powielina i ser Gruyère. Te wszystkie zacne składniki z BioBazaru zamknięte są w pajdzie Wiejskiego chleba z The Bakery i tym sposobem niebo w gębie mamy gotowe!
Z podanej ilości składników zrobisz jedną wielką kanapkę, która po przekrojeniu starczy dla dwóch osób. Reuben sandwich będzie dobra na brunch.
Składniki:
- 1 opakowanie pastrami Wolny Wypas
- 100 g kapusty kiszonej eko Gospodarstwo Ekologiczne Powielin
- 50 g majonezu Vege Kiosk
- 50 g ketchupu eko Fabryka Deli
- 100 g sera Gruyère Fabryka Deli
- 2 kromki chleba Wiejskiego The Bakery
Krok po kroku:
- Wymieszaj majonez z ketchupem.
- Ukrój dwie duże pajdy chleba, każdą z nich przykryj plastrem Gruyère, posmaruj sosem.
- Na jedną kromkę wyłóż pastrami i odciśniętą kiszoną kapustę.
- Złóż kromki w jedną całość, zapiekaj w opiekaczu do panini lub na patelni z obu stron, by ser się rozpuścił, a powierzchnia chleba ładnie zarumieniła.
- Przekrój i zajadaj od razu, póki ciepłe.