Mamy na BioBazarze specjalistów od dań gotowych. Jesteśmy skłonni wysnuć tezę, że często jest to garmaż lepszy niż domowa kuchnia. Nasi wystawcy to kulinarni puryści, w Skarbach Smaku np. do masy pasztetowej specjalnie pieczone są na miejscu bułeczki. Czy ktoś w warunkach domowych jest aż tak skrupulatny w doborze składników?
Tym wstępem zachęcamy więc do składania zamówień na dania świąteczne, wybór jest ogromny.
Wielkanocne klasyki w wielu odsłonach możecie zamawiać już teraz.
Już taka sałatka jarzynowa ma u nas wiele twarzy.
W Gospodarstwie Zając powstaje z drobno posiekanych warzyw ekologicznych z dodatkiem drobnej fasolki, wersja od Państwa Zająców ma certyfikat EKO.
W Skarbach Smaku robi się ją na bazie ekologicznych warzyw, a kostka jest nieco większa.
W Żarciu Mamuśki mamy sałatkę z warzyw od zaprzyjaźnionych rolników.
A w Vege Kiosku pyszną wegańską wersję bez jajka i na roślinnym majonezie własnego wyrobu.
To tak słowem wstępu, bo wiadomo, że nic nie działa na zmysły tak dobrze jak morze sałatki jarzynowej.
Grafik zamówień u naszych speców od garmażu poniżej, odbiory odbywać się będą w ostatni dzień handlowy przed Wielkanocą czyli 29 marca, w piątek.
Żarcie Mamuśki, stoisko nr 21, przyjmuje zamówienia do 26 marca.
Skarby Smaku zbierały zamówienia do 17 włącznie, natomiast oferta świąteczna będzie w tygodniu świątecznym dostępna na stoisku w regularnej sprzedaży.
Wolny Wypas, stoisko nr 17, zbiera zamówienia do wtorku 19 marca.
Raczek, Vege Kiosk, Wege Micha przyjmuje zamówienia do 23 marca.
Cukiernia Czekoladowy do 24 marca.
Symbioza Hoża do 23 marca.
Hruby – chleb i sery z Grzybowa w ofercie wielkanocnej mają słodkie wypieki, zamówienia składać można do 27 marca.